Tre kvinnor i gröna klänningar står på rad på en grusväg. Längst fram står en man i kostym

John och Ester, en musikalisk livsresa

Gruppen The Bauer Quartet vill skapa en stark och gripande stund som berör på riktigt, där publiken bjuds med på en musikalisk resa om John och Ester genom deras liv, kärleken till konsten och till varandra och vad det så småningom kom att kosta dem.

The Bauer Quartet är i startgroparna att producera en musikföreställning om John och Ester Bauers korta men intensiva konstnärsliv tillsammans.

Gruppen vill skapa en stark och gripande stund som berör på riktigt, där publiken bjuds med på en musikalisk resa om John och Ester genom deras liv, kärleken till konsten och till varandra och vad det så småningom kom att kosta dem. Manusförfattaren av föreställningen har tillgång till de över 950 brev som finns bevarade efter makarna Bauer samt familjehistorier från verkligheten berättade av Johns brorsdotter Margaretha Blomberg Bauer, tillika mormor till kvartettens sångerska Lisa.

Nyskriven musik inspirerad av parets konst och av händelser ur deras liv varvas med utvalda musikverk som passar in i gruppens program. Tillsammans med projektets samarbetspartners kommer föreställningen vävas ihop till en helhet, med berättelsen och musiken i fokus. Johns välkända konst, tillsammans med utvalda foton av honom och Ester, kommer att spela en central roll i föreställningen och förstärka musikupplevelsen. Gruppens vision är att synliggöra Johns ursprung, där Jönköping med omnejd är en central plats.

Målet är att under våren 2024 ta föreställningen ut i regionen och landet till bland annat museer, konsthallar, bibliotek, kulturföreningar och konserthallar.